Annons:
Etikettstandard
Läst 13638 ggr
mallabralla
2015-07-21, 16:38

Vitfläcks indelning perser/exotic

Det är många som undrar kring detta med vitfläcks indelning. 01, 02, 03...vad står de för? av Mallabralla

perser och exotic representeras i över 300 färgvarianter. De kan vara helfärgade (solida), mönstrade (augoti), maskade etc. så kan de vara vitfläckiga.

En vitfläckig per/exo är en katt med fläckvis färg och fläckvis vitt precis som det låter.

Det finns 3 grader av vitfläckighet inom per/exo:

Van

Van betecknas med 01 och är en katt som har minst 75 % vitt. det ideala är att katten endast har två fläckar på huvudet och färgad svans men det tillåts att de har några små fläckar på kroppen.

Harlekin

Harlekin betecknas med 02 och är en katt som har minst 50% vitt men max 75 %. Harlekin mönstrade katter har större färgfläckar fördelade över kroppen, det är önskvärt att fläckarna är helt åtskilda och omringade av vitt.

Bicolor

Bicolor betecknas 03 och är den den lägsta vitfläcksgraden på per/exo. Katten har minst 25 % vitt men max 50 %. Om katten har mindre än 25 %  vitt registreras den ändå som bicolor, men den är ej godkänd på show. Inom andra raser finns en ytterligare vitfläcksgrad, 09, där får katten ha obestämt mycket vitt, detta gäller dock ej för per/exo. Den ideala bicolor katten har vit buk, vita ben samt ett vitt bröst som fortsätter upp till ansiktet i ett uppochnedvänt V. det är högt önskvärt att katten har en vit ryggfläck då det skall synas från alla håll att katten är vitfläck.

Sajtvärd på Perser iFokus

Annons:
Upp till toppen
Annons: