05. Kattungar

Normalvikt perserkattunge 12 veckor?

2019-01-14 22:40 #0 av: estherribelli

Hej, undrar om någon vet vad som kan betraktas som normalvikt för en perserkattunge på ca 11 veckor? Är 600 gr ok eller för lite? Tycker han ser lite klen ut nämligen.

Sedan undrar jag om det är lag på chippning, grundvaccination och veterinärbesiktning eller om det bara är en rekommendation?

Mvh orolig kattköpare

Anmäl
2019-01-14 23:09 #1 av: NatasjaHemby

600 g är vad en kattunge på ca 5-7 veckor brukar väga. En kattunge som är 11-12 veckor bör definitivt väga över kilot, gärna mer.

Det finns ännu ingen lag på att katter ska vara chippade, vaccinerade och/eller besiktigade innan flytt. Däremot så är det så att om katten är renrasig med stamtavla så har uppfödaren krav på sig från sitt förbund att följa dessa reglerna. Dessutom kan det bli problem med försäkringen om katten inte är nybesiktigad.

Mitt råd som uppfödare (dock av annan ras) är att aldrig köpa en kattunge som inte är vaccinerad två gånger och besiktigad inom sju dagar före flytten. En raskatt ska också vara ID-märkt och komma med stamtavla. Om katten är extremt tillväxthämmad finns det stor risk för bakomliggande sjukdomar och är därför om möjligt ännu viktigare att den fått den omsorg och tillsyn som alla kattungar behöver. Känns det inte 100% bra så är det troligtvis inte det heller.

SE*Simbelmynes

Anmäl
2019-01-15 07:54 #2 av: Vixxen

Håller med #1 känns det inte ok så är det nog inte det. Oavsett hur söt kattungen är.

                                                                                               

Anmäl
2019-01-21 09:04 #3 av: MonicaLagerquist

Mitt råd är att avstå det där kattköpet.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2019-01-30 16:14 #4 av: Hera

Köp aldrig en katt som inte är vaccinerad och chippad. och saknas stamtavla i godkäns förbund är det ingen perser utan en huskatt.

För övrigt är det alldeles för låg vikt

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.