01. Allmänt om Perser/Exotic, Standard

Nosoperation

2016-06-22 07:15 #0 av: carinaeva

Hej!
Jag vill bara dela med mig av ett så fint resultat efter en nosoperation :) bilden till vänster är innan operation, hon lät nästan som en gris när hon blev exalterad. Och vi kunde höra pip ur nosen när hon andades. Utöver det så hade hon inga besvär. Vi valde att operera eftersom det inte skulle bli bättre när hon växte. Bilden till höger är någon vecka efter operation, nu har hon fina näsborrar! Det fanns ingen missbildning i gom eller näsgångar.

Hon opererades på Nacka djurklinik och jag har bara positivt att säga om dom :)
Fråga gärna om ni har någon fråga.

/Carina

Anmäl
2016-06-22 13:08 #1 av: Hera

Oj vad trånga dom var!! Vad kostade operationen?  Hjälpte uppfödaren till med kostnaden? 

Anmäl
2016-06-22 17:50 #2 av: carinaeva

Operationen kostade 6000kr och försäkringsbolaget (Sveland) stod för kostnaden. Vi ville inte lägga den kostnaden på uppfödaren då det verkar som om vår katt var den enda med trånga näsborrar. Vi har fortf fullt förtroende för uppfödaren och såg ingen anledning att kräva pengar av henne när försäkringen täckte operationen :)
Veterinären ansåg dock att det kunde ses som ett "dolt fel" eftersom hon inte alls var så trång när vi köpte henne, utan att det kom successivt.

Anmäl
2016-06-22 22:30 #3 av: Blue Pixel

Vilket fint resultat! 😻

Anmäl
2016-06-23 10:55 #4 av: heliotropes

Tack för att du delar med dej. 🙂 Det är ju jätteskönt att det är operationsbart. Turligt nog så blir det mer och mer ett ovanligt problem då bredderna på rasen blir mer domenanta i linjerna. 😊 Jättesöt misse! ❤️

Eva // medarbetare på Perser


Anmäl
2016-06-23 17:20 #5 av: mallabralla

väldigt tighta näsborrar på före bilden, kan förstå hon hade svårt få in tillräckligt med luft. 

mycket bra inställning av veterinären också att se det som ett "dolt fel" och inte något vanligt för rasen, för ett fel är det. Det är inte så ofta det blir så tight, men ibland sker det och det är kanon ni har en god relation med uppfödaren och att resultatet blev så oerhört bra! hon måste vara lycklig lite kisse nu Hjärta

Sajtvärd på Perser iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.