03. Avel/genetik/uppfödning

dräktig katt med diarre

2016-01-22 21:16 #0 av: salmiakki

dräktig katt dag 48 med lös avföring.undrar om hon har för många ungar i magen kan dom då bli lösa.har även varit blod i 3 ggr.ska man avmaska med axilur.

Anmäl
2016-01-24 01:09 #1 av: mallabralla

du har ingen mentor som kan hjälpa dig inför kullen? du ska absolut inte ge några medel under dräktighet! det är normalt att katten blir dålig i magen under graviditeten. ge probiotika från apoteket och näringsrik kost samt kontakta uppfödaren till din katt så hen kan hjälpa dig igenom graviditet och förlossning då det lär bli en hel del frågor under tidens gång.

Sajtvärd på Perser iFokus

Anmäl
2016-01-24 13:32 #2 av: Erna

Absolut inte Axilur eller andra avmaskningsmedel. De är giftiga för masken och även för katten i viss mån.  Själv använder jag aldrig Axilur,  det har ställt till det tillräckligt med håravfall osv.  Axilur är den mest giftiga av alla avmaskningsmedel. Du kan ju tänka dig vad som kan hända om fostren får en dos gift.

Det är inte helt ovanligt att den dräktiga honan får diarre under dräktigheten. Ofta beror det på att hon äter så mycket. Tipset med probiotika är jättebra. Sånt finns även att köpa i mataffären, t ex youghurt. Mina katter får en dutt med Proviva med blåbärssmak på blötmaten ibland och de älskar det. Nya rön visar att blåbär förbättrar maghälsan. 

Anmäl
2016-01-24 19:36 #3 av: salmiakki

läste på djurfass man kan ge axilur men inte i början av dräktighet,,,

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.