09. Hälsa/Beteenden

Varför sitter min katt i lådan?

2015-03-31 18:46 #0 av: lindusfia

Ibland sitter min stora katt bara i lådan och gör inte något. Varken kissar eller bajsar. Hon bara sitter och ser ut som om hon sitter och funderar.  Hon får gärna göra så om hon vill men jag undrar lite varför. Ibland går jag fram och frågar hur det är fatt. Vill kolla så hon inte mår dåligt. Men det verkar inte vara så. Efter en stund går hon därifrån som inte något har hänt. Kan det vara att hon gillar lukten? Att det luktar väldigt mycket av henne själv och hennes två kattkompisar. Själv känner jag ingen lukt alls.  Någon som vet varför hon gör så eller som också har en katt som gör så?

Anmäl
2015-04-01 00:15 #1 av: heliotropes

Det kanske är svalt?

Eva // medarbetare på Perser


Anmäl
2015-04-04 11:40 #2 av: OberonsMatte

Har du fler lådor?

Eftersom du har flera katter kan det vara så att hon "vaktar" lådan, eftersom kattlådor är en resurs som det lätt  uppstår konkurrens kring.


Anmäl
2015-04-04 11:45 #3 av: lindusfia

Jag har tre katter och tre lådor. Jag tycker mer det ser ut som om hon efter stund glömt av varför hon sitter där. Jag upplever ingen konkurrens bland mina katter. Varken kring lådorna, maten, godis eller mig (uppmärksamhet, lek och kel). Lite skumt är det.

Anmäl
2015-04-04 12:07 #4 av: OberonsMatte

#3 Om det inte har med otrygghet eller konkurrens att göra, och om lådan är ren och fräsch, kan det kanske vara katters förkärlek för lådor, kartonger,  kojor och andra avgränsade områden som din katt ger uttryck för. De trivs med att ha en liten ram omkring sig helt enkelt.


Anmäl
2015-04-06 18:20 #5 av: lindusfia

Jo, hon älskar lådor. Alla tre gillar lådor. De har fem olika igloos och krypin som de brukar gömma sig i. Och så fort det finns en kartong här hemma skall det krypas ner i den hur liten den än är. Men då brukar man ofta se att de ser lite busiga ut. När hon sitter i toalådan så sitter hon bara och stirrar rakt fram. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.