09. Hälsa/Beteenden

Tiggande kattunge

2015-02-25 11:57 #0 av: catnapped

Hejsan! 

Har nu fått hem min lilla pärla. Hon är helt underbar. 

Men nu till saken, hon tigger extremt mycket mat. Hon kommer alltid upp på bordet och försöker slå till sig med tassen/komma tillräckligt nära. Hon total ignorerar mig när jag säger till, plockar jag bort henne så kommer hon strax igen. Hon har fri tillgång till torrfoder och får blötmat morgon och kväll så det går absolut ingen nöd på henne.

Hur ska jag göra för att få henne att sluta ? det som stör mig mest är inte att hon försöker tigga utav att hon skiter totalt i mig när jag säger till och låtsas som om jag inte finns.  

Kan tillägga att jag aldrig ger henne något när hon tigger :)

Anmäl
2015-02-25 12:04 #1 av: Fridaaaa

Går inte att spärra av så att hon inte kommer in i just det rummet du äter i?

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2015-02-25 12:06 #2 av: Hells Angel

Du kanske kan "ryta" till lite högre?

Anmäl
2015-02-25 12:13 #3 av: [Sabina]

Hon är en liten kattunge, en bebis.
Hon kommer lugna sig med tiden, det har alla våra tre katter gjort. Det är bra att du inte uppmuntrar till tiggeriet genom att inte ge henne nåt.
Men du ska inte ryta högre, det kan sluta med att hon blir rädd för dig och hon är redan liten unge så hon behöver trygghet.
Du kanske kan stänga köksdörren medan du äter?

Lycka till med din lilla kisse Hjärta

Anmäl
2015-02-25 12:14 #4 av: Jassan

Ge henne mat samtidigt som du själv ska äta. Ställ det på hennes matplats o beröm henne då hon äter där. Kanske t.o.m ge henne av just det som hon så gärna vill ha av dig? Beroende på vad det är så klart.

Kommer hon ändå upp till dig så får du vara envis...säg ifrån utan att skrika o ställ ner henne från bordet. Det kan ta tid....ge inte upp bara, hon är ju en bebis! Det blir bättre när hon blir äldre.  Lycka till.

Anmäl
2015-02-25 12:25 #5 av: catnapped

Tack för era svar! de gick fort :D 

Ryta till högre vill jag nog inte göra, av samma anledningar som andra skrivit :) vill inte göra henne rädd för mig. 

har öppen planlösning så kan inte '' stänga'' in varken mig eller henne, om jag inte skulle sätta mig inne på toaletten och äta :'D

Får helt enkelt ge henne tid, förhoppningsvis tröttnar hon väll när hon  märker att hon inte får något. 

Anmäl
2015-02-25 12:25 #6 av: catnapped

4# det var en bra ide! nästa gång ska jag testa ge henne sin blötmat som hon älskar samtidigt så kanske hon håller sig till det!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.