02. Allmänt kattprat

Svekfulla attköpare

2015-01-18 12:55 #0 av: Erna

På sistone har jag upplevt en sak som retar mig till max.

Folk bokar tid för att komma hem till mig och kolla en kattunge (PER) och förhoppningsvis åka hem med den. Sedan uteblir de, utan att besvära sig med att meddela mig!

Jag förbereder allt hemma, badar kattungen , åker till vet för nytt besiktningsintyg, packar kattungens ryggsäck med grejor och info, städar och fixar fikabröd. Sitter och väntar på att ingen kommer. Allt detta tar givetvis en massa tid, som kunnat användas till annat.

Varför kan inte folk meddela att de ångrat sig? Jag blir inte sur för att de ångrat sig, sånt händer, men jag blir helt vansinnig över att de så respektlöst slösar med min tid. Har inte folk lärt sig vanligt folkvett numera???

Min sista kattunge i kullen har fått 5 ombesiktningar, pga att folk uteblivit (3 st) eller ångrat sig.  Jag vet att man alltid får räkna bort en hel del. Det var ca 16 st som var intresserade. En så helt underbar och felfri liten tjej. Jag har verkligen annat att göra än att åka till vet stup i kvarten.

Min vet säger att det blir allt vanligare, även för hunduppfödare. 

Jag kan säga att det inte är så, med de som är intresserade av EXO. Dom går åt som smör i solsken.

Är detta nåt som är vanligare i Stockholmstrakten eller har ni upplevt att det blivit vanligare i hela landet?

Anmäl
2015-01-18 12:57 #1 av: Erna

Ursäkta min ordblinda dator, det har fallit bort ett K i rubriken, ska vara Svekfulla kattköpare.

Anmäl
2015-01-18 13:00 #2 av: Erna

En bild på kattungen, shaded golden PER hona

Anmäl
2015-01-18 15:13 #3 av: heliotropes

Du måste ha haft maximalt otur. Jag håller med dig om att det är väldigt respektlöst och jag har själv råkat ut för det ett par gånger. Det är vid sådana här tillfällen det är så bra med tingpengen som ej återfås vid ånger. Ett sätt är väl att höja den? Jättesöt är hon och hon borde snabbt hitta sitt rätta hem. Hjärta

Eva // medarbetare på Perser


Anmäl
2015-01-18 17:29 #4 av: mallabralla

jag har varit med om detta och det är otroligt respektlöst. man avsätter sin tid och håller sig hemma, vaktar telefon och mail för att se så de inte irrat bort sig. som du säger badat katt, fixat hemma och planerat. för mig är det obegripligt

Sajtvärd på Perser iFokus

Anmäl
2015-01-20 17:44 #5 av: New

Det brukar alltid vara så med någon som ringt och ska komma, har nog varit så åtminstone de senaste 15 åren.  Jag ombesiktar aldrig någon kattunge numera innan någon varit och tittat, bestämt sig och bekräftat sitt beslut med handpenning. Många tycks tro att det är som att ringa till vilken butik som helst och säga att man kommer för att sedan strunta i det.

Anmäl
2015-01-31 19:34 #6 av: botakt

Vi hade en kattungeköpare som köpte en katt hos oss. Allt lät bra. Efter 3-4 månader så ringde köparen och ville lämna tillbaka katten. Morsan blev rosenrasande när vi fick veta anledningen och hur de behandlat katten. Hon kom tillbaka till oss och är numera min katt :)
Helig birma iofs men ändå jobbigt med korkade människor!

Anmäl
2015-01-31 20:35 #7 av: ElisabethB

Jättesöt katt, ts!

Jag håller fullständigt med dig, även om jag inte föder upp djur. Att säga att man kommer och sen inte göra det är riktigt respektlöst. Borde eg finnas någon "komma och titta avgift" som läggs in i köpesumman om de kommer, men inte om de uteblir och inte återbetalas.. Bara en tanke, vet inte hur något sådant skulle fungera rent praktiskt.. Funderar

Anmäl
2015-02-01 16:44 #8 av: mallabralla

#7

det blir nog svårt, vissa saker får man nog ta, går inte att avgiftsbelägga allt

Sajtvärd på Perser iFokus

Anmäl
2015-02-01 21:45 #9 av: New

Även om det är orealistiskt med besöksavgift är det en tanke som osökt infunnit sig vid de tillfällen det varit så uppenbart att man kommit med sina barn för att låta dem leka gratis någon timme med kattungar i stället för att gå på Skansen eller liknande.

Anmäl
2015-02-03 19:09 #10 av: MonicaLagerquist

#9 Fast såna besökare har jag ofta. Jag tar gärna emot besök och visar gärna upp mina katter för folk som är nyfikna på min ras.

S*Blå Katten Cornish Rex & La Perm uppfödning.

Alla katter har ett livsvärde,men alla katter har inte ett avelsvärde.

www.blåkatten.se

Anmäl
2015-02-10 08:56 #11 av: Sidentassen

Där håller jag med dig Monica, till en del i alla fall.

Det ska naturligtvis inte vara så att vi ska agera "barnvakter" men om man öppnar sitt hem för de som funderar kanske man kan fånga upp dom på ett bättre sätt....

jag låter alltid folk komma vare sig dom vill köpa eller ej, jag har inte heller något att dölja så dom får komma när dom har tid och lust, jag behöver inte planera ett besök bara för att hinna röja/storstäda.... sånt görs ju dagligen Tummen upp

Anmäl
2015-05-01 17:21 #12 av: Silvestris

Jag fixar inget särskilt när folk bara ska komma och titta på kattungarna. Vaccinationer, besiktning osv. ska vara färdigt när kattungen hämtas och jag tar tingningsavgift. Avbokas kattungen efter att den har besiktigats behåller jag den summa av tingningsavgiften jag bedömer att besväret har kostat mig. Dvs. jag behåller kostnaden för besiktning och för eventuell merkostnad vad gäller annonsering.

Anmäl
2015-05-10 15:19 #13 av: kattöga

Kan man inte be  om (= begära) att få besöket bekräftat samma dag? Alltså att besökaren ringer, sms:ar eller mejlar och bekräftar att han/hon kommer vid bokad tid? Eller att säljaren gör något motsvarande..... Det kan kanske minska lite av "bortfallet"`?

Man kan ju förklara det med att en del säger att dom ska komma men dyker aldrig upp......

Tänk vad mycket spännande man kan lära sig, när man inser att man inte är så smart som man har trott!    /   Catta-Y

Meeow! 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.