12. Pälsvård

Djurtrimmer

2014-07-16 10:59 #0 av: Gerona


Hejsan. Jag behöver lite tips angående trimmning av min perser. Jag har trimmat honom 1 gång vilket gick otroligt bra. Blev en fin lejonklippning och han stretade inte emot alls! Tack och lov. Duktig kisse. Nu till min fråga.  När jag klippte han senast använde jag mig av en OSTER trimmer som jag fick låna. Denna trimmer var otroligt bra och det gick ofattbart smidigt.  Dock innehar jag inte ekonomin( just nu) att köpa en sådan dyr trimmer(1200-1500kr) utan tänkte försöka hitta något billigare allternativ som går att köpa där jag befinner mig. Vill alltså inte behöva beställa.

Jag har hittat alternativ på JULA
https://www.jula.se/djurtrimmer-809024
https://www.jula.se/djurtrimmer-809026

Tror ni att dessa skulle kunna fungera? Då menar jag alltså att det ska gå att raka hela katten utan att trimmern dör? Vad tror ni? Om ni har andra tips så är jag väldigt tacksam om ni delar med er av erfarenheter : )

Anmäl
2014-07-16 12:00 #1 av: Erna

Jag har inte provat just denna, men med de dyrare märkena t ex Oster, så kan man byta ut alla delar om de går sönder, vilket inte är möjligt med de billigare.  En Oster eller andra dyrare kan lämnas in för rep alltså.  Jag tycker att min Oster är för tung,  eftersom jag har ont i händerna, önskar mig en lättare. 

Kolla om skären går att slipa, för de blir slöa efter några klippningar. Jag  skickar in mina skär på slipning till Lyckliga Fåret och är supernöjd med resultatet.

Är den så billig, kanske man kan leva med att köpa en ny istället.

Anmäl
2014-07-16 14:07 #2 av: Gerona


Jo precis. Alltså jag hade bara tänkt köpa någon billig variant tills jag har råd med den dyrare. Och detta är för att jag vill trimma min perser nu : )

Är det ingen som har erfarenhet av att använda en lite billigare djurtrimmer?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.