09. Hälsa/Beteenden

Nattliga rusningar

2014-07-09 07:55 #0 av: maddenilsson

Jag har nyss tagit hand om en treårig perser som kastrerats men fortfarande har tratt. Hon har bott hos oss i fem veckor, vi leker med henne ca 1 timme om dagen (men hon vill sällan leka), hon sitter ute på balkongen flera timmar om dagen.

Sen hon kom till oss har hon haft rusningar i vår korridor om kvällen, alltid efter 00.00. Nu har hon även börhjat hoppa upp efter gaveln i toaletten, detta har hänt ca tre gånger. Är det normalt?

Hur ska man lära en perser att leka på egen hand? Har testat allt möjligt. Köpt massa leksaker men också tillverkat av olika material..Det går bra att leka med henne när hon väl vill men det kan ju vara kul för henne att leka när vi är på jobbet.

Anmäl
2014-07-09 10:04 #1 av: New

Nattliga rusningar och hopp är helt normalt. Det är ett sätt att leka och använda sin energi.  De brukar mest gilla leksaker som doftar kattmynta, hårda bollar som pingisbollar, små papperstussar eller remsor man river av från kattmatstetror. Jag tror inte de leker så mycket när man är borta. Då är det nog viktigare att de kan komma åt att titta ut genom fönster, gärna åt olika håll.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.