03.. Amma finns/sökes

AKUT Amma sökes i Stockholmsområdet

2014-03-24 11:12 #0 av: Askrike

I tisdags (18/3) födde min Ragdollhona Bambi fem friska ungar. Allt gick fint men i förlossningstumultet blev en moderkaka kvar, vilket vi missade. I lördags blev hon snabbt dålig och i söndags opererade vi bort hennes livmoder som var inflammerad och dessutom hade brustit. Förfärligt. Operationen gick bra, men än är faran inte helt över.

Oavsett hur det går är det mycket tveksamt om hon kommer kunna fortsätta amma eller ta hand om sina ungar om/när vi får hem henne.

Just nu flaskmatar vi dem. Men det är ju ett extremt krävande dygnet runt jobb, som tar på krafterna. Och det bästa vore om ungarna kunde få riktig katt-omvårdnad istället.

Så nu letar jag med ljus och lykta efter en amma i stockholmstrakten. Alla tips mottages med stor tacksamhet.

Vänliga hälsningar Silla Levin 0733-757887

Anmäl
2014-03-25 00:10 #1 av: mallabralla

åh så ledsamt :( hoppas ni finner någon som kan hjälpa!

Sajtvärd på Perser iFokus

Anmäl
2014-03-25 07:08 #2 av: Askrike

Åh, tack!

Mammakatt verkar klara det hela, vilket känns obeskrivligt bra. Om hon kommer ta ungarna till sig när hon kommer hem är fortfarande oklart. Vi kämpar på med nappflaskorna, och ungarna mår hittills bra. Vi letar dock fortfarande efter en amma eftersom chansen att hon kommer klara av att sköta dem och amma är liten.

Anmäl
2014-03-25 20:22 #3 av: Solitaire

Har du lagt ut förfrågan på Facebook? Vill du ha hjälp med att sprida efterlysning av amma? Det finns flera kattgrupper på FB med många medlemmar, t ex Sverak-gruppen.

Anmäl
2014-03-29 20:46 #4 av: Askrike

Hej!

Vill berätta att vår honkatt mot alla odds repat sig helt mirakulöst bra efter den stora och tuffa operationen. Vi är så lyckliga. Efter ett par dygn av flaskmatande kom hon hem och efter ett par tveksamma minuter gav hon efter för ungarnas pip och hoppade ner i lådan och började tvätta dem. Lyckotårar! Sedan dess har hon legat där och ammat dem. Det är ingen jättelik mjölkproduktion än, men det känns som att den kommer igång mer och mer. Vi stödmatar ett par gånger per dygn, allt känns stabilt och vi har börjat våga andas ut. Så skönt att denna historia som kunde ha slutat riktigt illa fick ett lyckligt slut. Tack ni som tipsat och hjälpt till!

Silla

Anmäl
2014-03-29 21:11 #5 av: Solitaire

#4 Fantastiskt! Vilken lycka! Så roligt att höra när en sådan här jobbig historia slutar lyckligt :)

Anmäl
2014-03-30 00:20 #6 av: mallabralla

underbart! om mjölken inte kommer igång ordentligt kan du be veterinären om små doser primperan vilket sätter igång mjölk produktionen

Sajtvärd på Perser iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.