07. Export/Import

Flyga katten till USA

2014-03-12 10:13 #0 av: Glamchicrock

Hej,


Jag och min familj flyttar till USA i början av sommaren och tar med våran perserhona på 6 år. Smidigast verkar vara att hon får åka i djurutrymmet och inte kabinen.

Har ni några erfarenheter vad som är bäst för katten, åka i kabinen eller i större bur i djurutrymmet?

Brukar det vara problem för perser att flyga med tanke på trycket och deras platta nosar?

Pass har jag och rabiesvaccination (3årig) med blodprov. Veterinärkontrollen ska den göras tidigast 24h innan avresa?

Finns det något annat jag kan göra för att underlätta resan för min katt?


Tack på förhand. Är väldigt nervös inför detta och hoppas verkligen att allt går bra. Har kollat på flyg med så få mellan landningar som möjligt och får ner det till ett byte i NYC och flyger då med SAS hela vägen med en resetid på ca 17h.

Anmäl
2014-03-12 10:20 #1 av: Katthemsmatten

Jag tycker du ska kontakta ett företag som specialiserar sig på transporter av djur till utlandet. Detta för att säkerställa att det inte blir komplikationer vid ankomsten till USA.

Har du kollat att SAS har tillstånd/möjlighet att transportera katt på ett godkänt sätt? Det är inte bara en fråga om så få mellanlandningar som möjligt. Huben måste ha veterinärstation för katten ska kontrolleras vid varje omlastning, så det finns mycket att tänka på när man flyger med husdjur.

Medarbetare Hittekatter iFokus

Anmäl
2014-03-12 10:46 #2 av: m.stjholm

Kabinen definitivt, i lastutrymmet är det kallt och skrämmande. Bör definitivt vara tryggare hos er, samt ni bär ju buren själv in i flyget om det skall vara i kabinen men i lastutrymmet är det hyrd personal som hanterar det och man kan inte vara säker på hur försiktiga de är. Tänk också på alla andra ljud de kan höra av andra djur som åker. Nej kan man så tycker jag kabinen är absolut att föredra!

Anmäl
2014-03-12 16:58 #3 av: Katthemsmatten

Notera att alla flygbolag tillåter inte djur i kabinen och heller inte i alla flygklasser pga allergirisken. 

#2 När man fraktar djur 'i källaren' så har man ett uppvärmt utrymme. De flesta stora flygplanstyper har ett specialutrymme för ändamål som detta. Dessutom, på de stora planen så arbetar delar av kabinpersonalen där nere med att t ex förbereda försäljning osv. Det är alltså inte nödvändigtvis någon sämre miljö annat än att husse/matte inte vistas där.

Medarbetare Hittekatter iFokus

Anmäl
2014-03-17 11:31 #4 av: dandelioness

Nja det där specialutrymmet köper jag inte något vidare. Har hört många med negativa erfarenheter av att ha färdat sina djur i lastutrymmet. Någon sämre miljö är det ju alltid, de hör andra djur och även om du nämner ett sk uppvärmt utrymme är detta inte lika varmt som i kabinen. Det är inte utan anledning att visa flygplansbolag inte rekommenderar t.ex. långresor under kalla månader..

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.