Allmänt om katter

Ute eller innekatt

2006-12-07 12:45 #0 av: Uffe

Det råder ofta många och delade meningar huruvida en katt skall vara ute elle innekatt, eller en kombination av båda.

Som argument använder en del att det är mot kattens natur att alltid vara inne, det är så främmande för en katt att aldrig få komma ut att det skulle vara på gränsen till djurplågeri att ha dem som innekatter.

Det går givetvis alldeles utmärkt att hålla sin katt inomhus. Men som ägare bör man kanske då se till att man kompenserar den för det klös och jaktbeteende den har, och som den skulle fått utlopp för vid sin utomhusvistelse.

Ett alternativ är att låta katten få en kattkompis. Två katter kan verkligen konsten att sysselsätta sig, med ständiga jakter och brottningsmatcher.

Klös och klätterträd ger katten många trevliga stunder och sparar kanske dina möbler lite grand. Se till att din katt för utnyttja kubikmeterutrymme i din bostad så kommer den att må alldeles utmärkt även om den inte får gå ut.

Man skulle kanske inte heller tänka sig Persern med sin långa päls vara den ras som är mest lämpad för att vistas fritt utomhus. Jag kan föreställa mig hur den skulle se ut efter en tur i skogen Förvånad

Tänk också på att en katt som går ut, utsätts för så många fler faror än sin innedito.

Av: Uffe

Datum för publicering

  • 2006-12-07
Anmäl
2006-12-10 00:12 #1 av: Leffe

Min första katt var född utomhus av en hona som då självklart var utomhus. Hon hade kattungarna (två stycken) i ett uthus i sex veckor. Sedan försvann hon. Han som bodde på gården sålde den ena ungen till mig. Hon hade alltså börjat sitt liv utomhus. Jag hade henne i 18 år och hon vägrade ända från början att gå ut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.