Utställning

Kontrasignering

2007-01-19 15:12 #0 av: Uffe

Att begära kontrasignering är en möjlighet man har på en utställning, många har lite svårt för vad detta innebär, så jag skall se om jag kan försöka klargöra

För att göra allt så lätt som möjligt håller vi oss här till en katt som tävlar i klass 9 och således kan tilldelas CAC.

För att få titeln Champion, skall katten ha tilldelats tre stycken CAC av tre olika domare.

Nu kommer jag till utställning två eller tre, och har tilldelats samma domare som en gång tidigare.

Då skall jag begära en kontrasignering, OBS du måste göra det själv och kan göra det direkt till tjänstgörande assistent hos den aktuelle domaren.

När domaren har dömt din katt och ev delat ut sitt certifikat, skall nu en annan domare titta på katten. Detta måste ske på samma utställning Om domare 2 godkänner att certifikat delats ut skriver h*n på bedömningssedeln, då räknas detta som att domare 2 gett katten certifikatet trots att det var domare 1 som dömde katten från början.

OBS OBS OBS OBS
Det är du själv som skall hålla reda på om din katt ev behöver en kontrasignering. Glömmer du att säga till säger reglerna att man får inte ändra en bedömning i efterhand, det utdelade certifikatet blir då ogiltigt

Relaterade länkar

Av: Uffe

Datum för publicering

  • 2007-01-19
Anmäl
2007-01-19 15:17 #1 av: RolfH

Ja och samma tillvägagångssätt gäller både Sverak och IDP.

Anmäl
2007-01-19 15:20 #2 av: Uffe

Vad bra, då kan alla lära sig oavsett var man är medlem Cool

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.