Annons:
Etikettutställning
Läst 3954 ggr
Uffe
12/6/06, 11:24 AM

Utställningsform

Vilken form för utställningar är den bästa? I dag finns det tre olika varianter att välja på.

Gianfranco Manotvani dömer PerserI dag kan vi välja mellan tre former för utställning. Den traditionella tvådagarsutställnningen, kategoriutställning och tvåcertsutställningar.

Var och en av de tre har säkert sina fördelar. På den traditionella utställningen över två dagar är tempot lite lugnare med bedömningar hela första dagen och nomineringar och paneler den andra. Lite tråkigt kan kan kanske bli för de som får sina katter tidigt bedömda första dagen och om de inte går vidare. Då känns det ibland som en evighet och ganska meningsllöst att gå runt i utatällningalokalen hela andra dagen.

Kategoriutställningen lämnar mer plats för, i första hand kategori II som tenderar att bara bli större och större, ofta kan de fylla en hel utställning själva. De övriga kategorierna samsas då under en dag. Tempot blir ju lite högre på de här utställningarna eftersom allt skall klaras av på en dag.

Den sista varianten är två utställningaar på samma helg, de sk tvåcertarna ett högt tempo under två dagar kan köra slut på vem som helst, "belöningen" blir kanske två cert i bagaget.

Det är många aspekter som skall tas med när man funderar över vilket som är det bästa, ekonomi (resor, hotell mm), kattens väl, den social biten och umgänge med andra kattägare, klubbarna måste också se till sin ekonomi.

Hur man än resonerar kan det nog vara svårt att komma fram till vilken form som är den bästa för alla parter.

Av: Uffe

Datum för publicering

  • 2006-12-06
Annons:
RolfH
12/6/06, 12:21 PM
#1

Ja det är alltid svårt att tillfredställa alla. Själv gillar jag tvåcertsutställningen då det blir billigare för mig och färre resor för katterna.

//RolfH

EddaM
12/9/06, 12:10 AM
#2

Jag föredrar två certarna pga man kan välja vilkendag man kan åka om man inte kan stanna båda dagarna. Som jag, åker hellre på några extra utställningar än att betala för hotell m.m. Och eftersom jag har katter i två kategorier så är det inte alltid de är på samma dag tyvärr. =) Och någon gammaldags har jag inte varit på ännu men jag skall till SW nästa år o den döms väl som de.

Madeleine, ägd och uppfostrad av fem pälsklingar!

S*Luddhuvet´z

 

Upp till toppen
Annons: