Allmänt om katter

Katter som hjälper till

2007-03-02 17:13 #0 av: simzonites

Älskar era katter att vara med i allt som händer och sker där hemma? Det gör våra katter i alla fall, de brukar vara med på nästan allt.

 

Idag skulle jag bädda rent i sängen och fick då genast flera "hjälpredor". Ja, hjälp och hjälp föresten det blir mest kaos när man försöker bädda med ett helt gäng katter i sängen. Det är så spännande att krypa in under lakanen och hoppa och studsa i sängen. Jane blir alldeles sjövild av glädje. Baby älskar att krypa in under täcket eller sängöverkastet.
Här följer en bildserie med några av mina hjälpredor! Skrattande

Vi hjälper matte!


Electra är troligtvis dräktig, ser ni den tjocka magen? Det är Babys svans som sticker fram under täcket.


Electra och Jane funderar över vad Baby gör under täcket.


Jane har bestämt sig för att krypa in under täcket hon också.


Jane kikar fram Glad


Ögon som lyser av bus! Nu har Simzon kommit för att hjälpa till han också.


Kommer hon inte fram snart?

 

Simzon har en kul vana, han brukar vilja följa med mig på toa. Helst ska han sitta i knäet och gosa. Tur att ingen ser oss brukar jag tänka. Skulle jag gå in på toa och stänga utan att han har hunnit med in så står han utanför dörren och jamar tills jag släpper in honom.
Vår huskatt Nelson gillar också att vara med i badrummet, han sitter ofta på tvättmaskinen när jag duschar eller sminkar mig.

Matlagning är ju alltid spännande, då brukar stora dela av kattgänget hänga i köket för att se om det vankas något gott. Kan ju hända att matte eller husse tappar en bit.
Att sticka är ett av mina intressen, eller sy korsstygn. Ni förstår väl att jag alltid får hjälp med att hålla reda på garn och sytråd. Det gäller att vara försiktig så någon av katterna inte får tag på en sytråd med nål i. Jag lämnar aldrig garn eller dylikt framme för att undvika olyckor.

Att måla med akryl är ett av mina andra intressen även om det inte blir så ofta just nu. Men de gånger jag plockar fram mina målarsaker, färger och penslar, så blir det genast nya leksaker för katterna. Penslar är så kul att bita i och riva ner på golvet. Jag brukar hälla upp färg på ett gammalt plastlock när jag målar och blandar. Så ni kan nog tänka er hur det brukar gå med långa perserpälsar och nyfikna kattassar. Det har hänt mer än en gång att någon av katterna tagit genvägen över färgpaletten. Följden brukar bli ett spår av färgglada tassavtryck genom lägenheten. Det finns inget som kan vara på så många ställen på en gång som en katt man försöker få tag på. Den skyldige avslöjas när man synar trampdynorna.

Att hjälpa till vid datorn är ett annat område som är mycket populärt. Trippande kattassar över tangentbordet känner väl de flesta kattägare igen? De kan ställa till med massa av extra arbete om man nu inte har sparat så ofta. På msn kan det leda till att den man chattar med blir konfunderad över obegripliga meddelanden, i stil med:  lpfsmjhwuarehgq6WSTGD. Vår perserhona Electra envisas ofta med att ligga på laptopen, trots våra tillsägelser om att det inte kan vara nyttigt. Jag tror det är värmen som lockar.  

Som ni ser är katter bra på att hjälpa till med det mesta!

Ni kan väl också berätta vad era katter "hjälper till" med?

Lotta

 

Relaterade länkar

Datum för publicering

  • 2007-03-02

/Lotta

Anmäl
2007-03-02 17:35 #1 av: Marita-L

Ja återupplever gårdagens minnen när jag tittar på bilderna..ja dom är som galningar å vipps så har jag bäddat in Cornelia för hon skall alltid vara under tacket och där somnar hon en timme eller två..=)

Sedan får man ju inte äta ifred och har man handlat ja då skall alla kolla vad och om det finns något gott..Elvira åker rätt ner i papperspåsen å sedan kommer hon upp med den ena skarkvaran efter den andra..hungrig..kokt skinka är den godaste..

Ja när man skall tvätt är någon där så måste titta en eller två gånger innana man sätter på maskinen och torktumlaren..hya om någon skulle kommit in där..

Ja vi skall inte änns tala om när någon i den här familjen skall dusch då står alla där å vill vara med å leka med vattenstrålen och dropparna..

Men om detta inte vore så skulle jag nog ha tråkigt på dagarna för jag pratar ju som attan med dom ..neeeeej neeeej inte där...åhhhh akta den blomkrukan....åh så gullig...aj släpp mammas hand...ajajaj...neeeej ...klirrr...åh din lilla busa vad skulle du upp där för...aaaj..och vi skall inte änns tala om när man skall försöka sova då vaknar man upp på morgonen med mindre hår än vad man hade när man gick å la sig för Lillemannen har gosat bort allt...ha dessa godingar vad skulle jag gjort om jag inte hade dom..

/ Marita

Anmäl
2007-03-02 17:38 #2 av: simzonites

#2 Javisst gör våra katter dagarna så mycket roligare Skrattande

/Lotta

Anmäl
2007-03-02 18:40 #3 av: simzonites

Är det bara Marita och jag som har små pälsklädda hjälpredor? Skrattande

Lotta

/Lotta

Anmäl
2007-03-02 19:13 #4 av: LarsiForshaga

Hehehe...känner igen det där med att få bädda rent i sängen ifred. Just nu har vi flyttkartonger från golv...till nästan taket. Flytt dags snart. Så dom hjälper till att packa dom och även riva ner tomlådorna som är längst upp. Visst är det roligt också att dom gör det på nätterna så man flyger upp och undrar vad det är som rasar och slamrar.

Anmäl
2007-03-02 19:20 #5 av: Faxlin

Nejdå, jag har också pälsklädda stjälpredor. fast inte perser då :-)

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2007-03-02 19:39 #6 av: Lunatismatte

Heheh. detta var ju roligtSkrattande

Anmäl
2007-03-02 20:34 #7 av: Annkis54

knyta skor...oj oj oj inte så lätt

idag skulle vi byta i en av bolådorna...ja...det var oxå ganska besvärligt för Cosmos hoppade i hela tiden

jag visade ju er en bild häromdagen med Gamla Bettan högt upp i taket
idag gjorde hon en repris...fattar knappt hur hon kommer dit upp...gamla kärringen.
Min UNDERBARA gubbe har tagit detta kort idag...o det framgår ju inte alls av kortet att hon har 4 dm kvar till taket
men helt underbar är hon i alla fall

 

 

Perser o Exotic vitfläck
www.annkriellas.se

Anmäl
2007-03-02 20:37 #8 av: Annkis54

glömde visst ett par saker
helt underbar bildsvit Simsonites
o vilken underbar berättelse

en annan rolig grej är ju när man ska tömma kattlådor
att jag inte skrattar ihjäl mig...speciellt när man har kattungar...som inte ens vill gå ur lådan för att det låter så kul när man är där o gräver
nä..jag säger som marita...tänk om man inte kunde ha dessa underbara varelser omkring sig

 

 

 

Perser o Exotic vitfläck
www.annkriellas.se

Anmäl
2007-03-02 20:42 #9 av: Marita-L

en annan rolig grej är ju när man ska tömma kattlådor
att jag inte skrattar ihjäl mig...speciellt när man har kattungar...som inte ens vill gå ur lådan för att det låter så kul när man är där o gräver

Ha hahaha vet precis vad du menar..


Anmäl
2007-03-02 23:37 #10 av: Kittentotts

Här hemma har vi dagens rutiner. Bädningen är en av dem, men då är det Eliza som kommer som en skott, hon ska leka tittut med mig. Jag ska slänga överkastet över henne, sen ligger hon o väntar på buset. Detta missar hon inte en enda dag. Jättelätt om man ska ha tag i henne är att gå in i sovrummet låtsas bädda för då kommer hon direkt. Jag har en tid haft 7 kattungar, de har hjälpt mig dammsuga, lite äckligt då min dammsugare har en rejäl sugkraft, och de små är ju liksom små att ha vid munstycket. Att tvätta golven har varit hoplöst med alla som ska jaga moppen. mornarna brukar vara en frukost med katter runt överallt, och pålägg får man ta dubbelt utav för få behålla lite själv. De ger så mkt dessa änglar när man går ensam om dagarna.

Anmäl
2007-03-11 14:23 #11 av: simzonites

Här kommer en bild på Jane när hon hjälpte mig med skolarbete vid datorn.

/Lotta

Anmäl
2007-03-11 14:37 #12 av: simzonites

Hoppas det är ok för dig Lena Flört men kan inte låta bli att lägga in den här bilden på när du var hos mg och putsade fönster, Electra som var kattunge då ville hjälpa till och satt på Lenas axel hela tiden. Skrattande

/Lotta

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.