2007-01-10 11:14 #0 av: Uffe

Jag tänkte att vi lite då och då skulle presentera lite olika katthem här på sajten. De gör ju ett fantastiskt arbete för katterna och förtjänar lite uppmärksamhet. Vi börjar med kattfotens katthem i Halmstad

 

Tessla 8-årig Perserhona från katthemmet
Tessla 8-årig Perserhona från katthemmet

 

Relaterade länkar

Datum för publicering

  • 2007-01-10
 

Om föreningen

Våren 2004 startade några kvinnor en förening för hemlösa katter i Halmstad. Alla arbetar ideellt, med ett må: Att katterna skall få ett drägligt liv. Därför försöker man hitta stabila hem åt dem.

Alla katter som kommer in till Kattfotens Katthem undersöks av veterinär, som bedömer vilken behandlling som skall ges. Vanligen kastreras, vaccineras och skabbsaneras alla. Kostnaderna för veterinärbehandlingar är höga, likaså kostnaderna för sand, mat och bensin. Man får ofta köra många och långa sträckor innan man lyckas hjälpa en katt. Problemen i Halmstad är stora och man blir ofta uppringd av allmänheten som lämnar tips om hemlösa katter. Halmstads Tekniska kontor ber också om hjälp med att fånga in katter.
Kattfotens Katthem gör en stor insats för att öka kattens status i samhället.

Genom Katthemmets arbete hindras tillväxten av fler oönskade katter. Sedan starten har man omplacerat mer än 450 katter både vuxna och unga. Efter det att katten fått ett nytt hem gör man ett hembesök efter ca tre veckor.

Katthemmet har också tagit hand om åtta st dräktiga honor som man lät föda sina kattungar inomhus i stället för utomhus, och på så sätt slapp deras ungar bli vildkatter.

Katthemmet fungerar också som förmedling för bortsprungna katter, man klipper ut och sparar alla lokala efterlysningar i dagspressen. Sex lyckoträffar har hittils skett.

För att stärka kattens roll i samhället lämnar man inte ut några katter gratis. Alla katter är vaccinerade och behandlade mot mask och skabb.

Kattfoten har en kalender för 2007 till försäljning

Ett besök på katthemmet kan man göra efter överenskommelse