Boktips

Boktips: Innekatten

2007-03-04 14:48 #0 av: simzonites

Hur du och din katt kan trivas tillsammans i ert gemensamma hem av Susanna Rosén, foto av Eivor Rasehorn AlbertBonniers förlag 2006

 

Från baksidan av boken: "Är det verkligen bra för min katt att vara innekatt? Går det att uppfostra en katt? Kan jag ha katt om jag har småbarn? Hur reser jag med min katt? Och vilken ras passar mig och min familj bäst?

Det Susanna Rosén, själv uppfödare av helig birma, inte vet om katter är inte värt att veta. I Innekatten berättar hon om varför katten är bra för oss människor, hur hemmet fungerar som kattens revir, hur du får katten att rivas och vilken utrustning och skötsel den behöver. Dessutom får du en massa praktiska tips - alltifrån hur du undviker att katten river sönder bästa fåtöljen eller kissar på fel ställen till vilka krukväxter du kan ha i fönstren om du har katt. Här finns också en genomgång av olika kattraser och deras kynnen, vilka som hårar mest och minst och de bästa raserna för familjen med småbarn eller andra husdjur. Och allt illustrerat med Eivor Rasehorns oemotståndliga kattbilder.

 

Den här boken gillar jag skarpt. Den känns väldigt aktuell till skillnad mot en del andra kattböcker som finns i handeln. Här visas hur man får katten att trivas och må bra som innekatt. Här handlar det om vad man kan göra för att katten ska få den stimulans den behöver i en trygg miljö. Jag citerar här något som tilltalade mig enormt mycket, tänk om alla kunde tänka så här. "Den som är rädd om sin katt låter den bara vara ute under uppsikt eller i en rastgård och det gäller oavsett om du har en raskatt eller en "vanlig katt" av okänd härkomst - alla är lika mycket värda". I boken får du förslag på hur du kan göra en rastgård så att katten får möjlighet till frisk luft och stimulans. Ett bra inslag är vilka växter som du kan plantera i den utan risk för att katten ska bli förgiftad. Du hittar listor på både giftiga ute- och inneväxter.
Boken ger också en kortfattad presentation av de 20 populäraste raserna i Sverige.

 

Den här boken rekommenderar jag varmt till alla kattälskare!

 

/Lotta

Anmäl
2007-03-04 15:01 #1 av: IdaJ

Låter som en intressant bok!

Anmäl
2007-03-05 18:22 #2 av: simzonites

Det är en mycket läsvärd bok Skrattande Vill man inte köpa den så finns den att låna på biblioteket.

/Lotta

/Lotta

Anmäl
2007-03-06 10:04 #3 av: Soffan79

åh den boken måste jag skaffa mig...

Anmäl
2007-03-06 15:25 #4 av: Maria.L

Jag vill köpa den=) har precis skaffat mig en kattunge och hon ska vara en innekatt:D Det är bra att få lite tips och råd!!

Anmäl
2007-08-31 11:20 #5 av: simzonites

*putt* kanske någon som inte läst den här boken ännu? Skrattande

/Lotta

Anmäl
2007-08-31 21:15 #6 av: Annkis54

var finns den att köpa??

jag har precis gått med som medlem i bonniers  Bokspegeln
ska kolla om den finns där

verkar som en superbra bok

 

 

 

Perser o Exotic vitfläck
www.annkriellas.se

Anmäl
2007-08-31 21:17 #7 av: Annkis54

ja den fanns..159 kr

 

 

Perser o Exotic vitfläck
www.annkriellas.se

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.