Kattnyheter

En historia om förgiftning

2007-04-07 15:31 #0 av: simzonites

Jag läste ett läsarbrev i den engelska tidningen Your Cat Magazine som jag tyckte jag ville återge här i korthet. Då det är många av oss här på forumet som har olika djurslag där hemma. Den här historian kunde slutat riktigt illa, det vill säga med en död katt.

Kvinnan som har skrivit brevet berättar att de har ett hem med flera olika djur bland annat två katter och tre hundar. Hon hade köpt avmaskningsmedel/ohyremedel i spot-on form. Hon tog fram varsin pipettförpackning till de båda katterna. Hon gav den ena katten sitt på en gång, den andra var ute så hon lade i från sig pipetten och tänkte att hon skulle ge katten Lily sin senare. Dagen efter fick Lily sin behandling.

Dagen efter behandlingen fick Lily anfall och skakade så svårt att hon inte kunde stå. De tog Lily till veterinären  på en gång. Veterinären sa att det verkade som om Lily blivit förgiftad. De gav henne medel för att hon skulle kräkas och sedan höll de henne nedsövd. Katten var mycket dålig men mirakulöst nog så klarade hon sig.

En vecka senare skulle matte ge sina hundar loppmedel, gissa vad hon upptäckte, jo hon hade gett katten Lily av hundarnas spot-on medel i stället för det som var för katter och det som Lily skulle haft låg kvar på fönsterhyllan. Lily hade alltså fått spot-on droppar som var avsedda för 20 kg hund!

Detta kan vara något att tänka på då förpackningarna på dessa produkter kan vara ganska lika, man bör alltid läsa på varje enskild spot-on pipett för att se så att man använder rätt dos och förpackning till varjer djur, något som kan tyckas självklart för många men den mänskliga faktorn kan alltid göra fel.

 

Relaterade länkar

Datum för publicering

  • 2007-04-07

/Lotta

Anmäl
2007-04-07 15:34 #1 av: IdaJ

Det är lätt att det blir fel ibland... Man ska alltid dubbelkolla!

Anmäl
2007-04-07 17:46 #2 av: Annkis54

tur att katten klarade sig
usch

 

 

Perser o Exotic vitfläck
www.annkriellas.se

Anmäl
2007-04-07 21:22 #3 av: Kittentotts

Ja detta kan ge katter Hjärnskador också att ge dem medlet som är till för hundar, så man får absolut inte ge dem fel

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.