Allmänt om katter

Mjau! Mitt namn är Conchi

2007-05-28 00:23 #0 av: simzonites

Nyligen hade vi ju en tävling här på forumet om ny bild till vår logga, katten som vann den heter Conchi och här kommer en liten berättelse om henne som hennes matte Diana har skrivit.

Mitt fullständiga namn är S*Lily Chics Conscepción och jag föddes i Bålsta den 25 oktober 2006 och jag är en blåtabby perserhona.

Conchi som kattunge
Conchi som kattunge

 

Min mamma heter CH Lotta och min pappa heter S* Amors Troll Ricochett.

 

Mamma Lotta
Mamma Lotta

 

 

 

Pappa Ricco
Pappa Ricco

 


Matte och husse fick se mig på min uppfödares hemsida och tyckte jag var så fin. Det dröjde inte länge förrän de kom och hälsade på hos oss, detta var i början på december. Till att börja med var jag lite rädd för dom men jag behövde inte vara orolig de vill ha mig i alla fall. De tyckte jag var så sööööt och fin.  

De hade redan en katt där hemma, Percy och de tyckte att han kunde behöva en kattkompis. När jag först träffade Percy morrade och jag gillade inte den där svarta katten alls.  Jag var även lite rädd för matte och husse men de var inte alls så läskiga som jag trodde.
Under min uppväxt har matte varit mest med mig, hon är min favorit då husse inte har varit hemma lika mycket, så att jag älskar min matte. Jag tycker om att leka med mina leksaker, jag dansar runt i klättertornet och så gillar jag att springa! Man måste ju hålla igång! Och så sätter jag fart på Percy när vi leker och jagar varandra.

 

Jag och min kompis Percy
Jag och min kompis Percy

 

Just nu börjar jag bli vän med Percy och jag gillar att bli tvättad och ompysslad av honom men ibland är han lite jobbig för då får han för sig att han ska stå över mig och trampa, vad nu det ska vara bra för?
Matte är lite bekymrad eftersom jag inte upplever det så roligt när det är gäster hemma hos oss. Då vill jag helst springa och gömma mig, jag vet inte varför.

 

Tack till er alla som tycker jag är en fin perser! Då var inte matte och uppfödaren ensamma om den tanken =)

 

Kattiga hälsningar

Conchita

 

 

    Av:
  • Diana

Datum för publicering

  • 2007-05-27

/Lotta

Anmäl
2007-05-28 01:19 #1 av: IdaJ

Så söt lilla Conchi! =)

Anmäl
2007-05-28 08:29 #2 av: Kittentotts

Jättefin Berättelse. Söta bilder på dig Conchi Skrattande

Anmäl
2007-05-28 08:57 #3 av: diana_

 =) Tkr bara hon blir finare och finare...ångrar aldrig inköpet. Hon börjar se ut som mamma.. Ibland skulle det vara kul alla gilla perser. En vän som va hos ´mig började predika dem är korkade osv och fula.När Conchi väl tittade ut så tittade hon på henne med...inte hat..men ngt..det var inte kul..

Men huvudsaken är kanske att vi tkr hon är fin och älskvärdSkrattande

Anmäl
2007-05-28 09:31 #4 av: Kittentotts

Den vännen va ingen trevlig prick. Jag tycker de som säger min små är fula kan hålla sig härifrån, detta vet de som kommer hit, så det är ingen som säger el visar annat här. Jag hade inte tyckt det va roligt få hem de som tycker mina barn ser fula ut.

Anmäl
2007-05-28 11:50 #5 av: Bullan

Fy vad taskig kompis:(  Jag har själv fått höra att mina små lurviga vänner är fula och tom äckliga:O De som säjer så, tänker inte alls verkar det som... klart man blir litet sårad då man får höra det. Sist det hände, sa jag att mina katter tycker säkert DU är ful och äcklig också!!!! Då tittade människa bara på mej, och kom sedan på sig att det kanske inte var så snällt sagt!

Conchi är jättesöt! <3

Anmäl
2007-05-28 15:45 #6 av: diana_

Jaa..denna vän är mycket speciell, det är den människan man aldrig kan få ändra sin syn på saker och ting. Det är bra att kunna ta till sig fakta. Det var det första hon sa när hon kom hit,då jag berättade att Conchi är skygg,att persern är så sönderavlade att dem är knäppa eller vad hon nu sa,jag och killen,som känner henne väl, valde att inte argumentera med henne.

Hon har ingen perser själv eller känner någon som har det förutom jag(tror hon såg insider). Hon sa bland annat jag skulle låta percy para sig med hennes bondkatt så att hennes hona inte blir galen eller vad det var.Så aa inte lätt att handska henne precis.Hon ska bli lärare dessutom, som måste vara flexibla men endå stränga.

Önskar jag kunde svara som du Bullan,är bara för artig ibland...

Men här vet jag att ingen säger en annans katt är ful så det är skönt Skrattandekomplimanger stärker oss ju!

Anmäl
2007-05-28 18:02 #7 av: Lovebuffen

Usch vilken otrevlig vän du har!!

Även jag har människor i min närhet som tycker att det är helt okey att högljutt klaga på att persern har intryckt nos och är fula, etc, etc.......och jag känner mig så ledsen och arg varje gång!! I början sa jag inte något, men numera så säger jag ifrån med det resultatet att folk faktiskt håller tyst numera, och respekterar mitt val av katt. För någon annan ras än perser finns inte för mig - de är UNDERBARA, både i sättet i och utseendet!!!! 

 

Anmäl
2007-05-28 20:36 #8 av: Maggie

Jag vet inte hur många gånger mina killar fått höra "har de sprungit in i väggen?"...  Jag tror inte att nån menar nåt illa med det, men ändå!!

#0 Conchi du är såå himla fin!!!Skrattande

Anmäl
2007-05-29 19:43 #9 av: diana_

Jaa ...som Carina sa...man skulle inte vilja höra ngn sa så om ens barn..inte många som uttrycker sig så om barn..men djur anser många är inte lika "grovt". Sagt till mamma många vänner tkr mina katter är jätte fula..och hon blir arg och undrar hur folk vågar säga så om mina "barn"..nä inte riktigt men typ.

Kanske går över för mig i framtiden... hoppas det..inte så kul att höra det.... Ja precis!som maggie sa...det har jag hört en del. Jag tycker till exempel bulldog är hemskt ful...Generadmen skulle aldrig säga det till min vän om hon nu hade en sådan..

Hihi jaa...hon är en riktig pärlaSkrattande

Anmäl
2007-06-01 14:53 #10 av: diana_

Hm..jag börjar undrar vad som hände med tävlingen...snart en månad sen...hm

Anmäl
2007-06-14 02:26 #11 av: Malin-A

när kommer den nya bilden upp??

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.