Allmänt om katter

Att tänka på när er nya vän flyttar hem.

2010-02-23 17:26 #0 av: Annkis54

För att katten/kattungen ska bli så trygg som möjligt i sitt nya hem, finns det ett par saker att tänka på.

 

Oavsett ålder bör katten få lugn och ro som nyinflyttad i det nya hemmet, bor man stort är det lämpligt att låta katten få ett begränsat utrymme de första 1-4 veckorna, lite beroende på hur trygg och säker katten verkar vara i sig själv. Det är många nya intryck som dofter och ljud att ta in.

Undvik att ta hem för många besökare den första tiden, det är nu, som du och ev. familjen ska skapa en så bra relation som möjligt med den nya familjemedlemmen.

Låt den gå runt själv och titta sig omkring. En kattunge blir snabbt trött och vill sova, det är jätteviktigt att den ska kunna få göra det på ett tryggt ställe.

Det finns massor av olika klösträd i olika prisklasser med små hus som är jättesköna och trygga för katten att krypa in i, smekningar och prat är lungnande och betryggande. Fartfyllda lekar och bus hinner ni med.

Lådan och mat/vatten ska redan finnas på plats och dessa ska stå minst tre meter ifrån varandra. Samma mat och sand i lådan som den är van med ifrån det förra hemmet är det bästa. Vill man sedan övergå till något annat märke så gör det över en längre tid, med spädningsmetoden.

Gör man detta har man gjort allt man kan för att få en fortsatt trygg och rumsren katt.

En katt som inte är rumsren är ofta en väldigt otrygg katt.

Tänk också på att försäkra eran nya familjemedlem så snart som möjligt, en olycka kan komma snabbt och oväntat, ex. ett benbrott kan bli väldigt dyrt.

artikeln skriven av Eva Engvall // S*Heliotropes

 

 

Perser o Exotic vitfläck
www.annkriellas.se

Anmäl
2012-01-07 12:04 #1 av: Headturners

Putt

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.