Äppelkaka i mikron
Hösten är här och många har trädgården fulla med äpplen. Här kommer ett recept på en god äppelkaka som du gör snabbt och lätt i mikron.
**
**
Ellens äppelkaka
4-6 (ca 500g) äpplen
100 g margarin (eller smör)
1 ½ dl brun farin
2 ½ dl vetemjöl
1 dl hackad mandel
Skala och skär äpplena i tunna klyftor. Lägg dem i en mikrotålig form. Mät upp matfett, farin, mjöl och hackad mandel i en skål. Blanda/gaffla ihop allt till en deg. Fördela den över äpplena och mikra sedan på högsta effekt i 10-11 minuter.
Servera med vaniljsås eller glass.
Katterna vill nog smaka på vaniljsåsen och glassen så räkna med att det går åt lite extra av detta
/Lotta
Åh mkt bra tips! Tack så hemskt mkt!
låter ju riktigt gott detta
mums..
Marita - Medarbetare på Perser i Fokus