Annons:
Etikettot-recept
Läst 2228 ggr
Malina
10/6/07, 12:06 AM

Aftereightkaka

Hej!" Jag undrar om det finns någon här som har ett recept på aftereightkaka, den är himmelskt god!" //Malin

Annons:
Marita-L
10/6/07, 12:07 AM
#1

Åhh det låter smaskigt Räcka ut tungan

Marita - Medarbetare på Perser i Fokus

 Crystal Pearl´s

Millan71
10/6/07, 12:29 AM
#2

Recept? Gör en vanlig sockerkaka och lägg i smält after eight i,det brukar jag gö,)

[Guardians]
10/6/07, 12:46 AM
#3

100 g margarin
100 g mintchokladkakor, t.ex After Eight
2 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 msk kakao
1 1/2 tsk bakpulver

Glasyr:

150 g mintchokladkakor, t.ex After Eight

Tillagning
1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret i en kastrull på svag värme.

2. Drag kastrullen från värmen och bryt ner mintchokladkakorna. Låt smälta och rör om till en jämn smet.

3. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen.
Rör om noga!

4. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Häll ner blandningen i chokladsmeten. Häll upp i formen och grädda i 18 minuter i 175 grader.

5. Ta ur kakan ur ugnen och täck med mintchokladkakor. Grädda ytterligare 5 minuter för att mintkakorna ska smälta och bred sedan ut dem så att det täcker kakan.

6. Låt stelna och svalna (VÄLDIGT VIKTIGT) och ta sedan försiktigt bort formens kant. Förvara svalt!

Annkis54
10/6/07, 1:12 AM
#4

wow..gissa om jag skrev ut det receptet

 

 

Perser o Exotic vitfläck
www.annkriellas.se

feiner
10/6/07, 3:22 AM
#5

Gör en kladdkaka där du i slutet när det är ca 5 minuter kvar lägger på några after eight. De smälter ovanpå i ugnen och gör kladdkakan supergod.

Millan71
10/6/07, 10:37 AM
#6

Säkert godare än mitt "recept" har nu oxå skrivit upp o ska prova,tack;)

Annons:
Kittentotts
10/6/07, 11:02 AM
#7

Kan det vara denna:

Mintchokladkaka (s.21)

100 g smör
100 g After Eight
2 ägg
2 dl socker
2 ½ dl mjöl
2 ½ msk kakao
1 ½ tsk bakpulver

Glasyr: 150 g After Eight

* Smält smöret
* Ta bort kastrullen från plattan och bryt ner chokladen, låt det smälta till en jämn smet, rör
* Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt sedan chokladblandningen
* Rör om noga
* Blanda mjöl, kakao o bakpulver, rör i ner i smeten,
* Häll smeten i formen (löstagbarkant, ca 21 cm i diameter, smörjd och bröad).
* Grädda ca 18 min, 175 grader
* Ta ut kakan, täck toppen med After Eight.
* Grädda ytterligare 5 min så att chokladen smälter, bred sedan ut dem så att de täcker hela toppen.
* Låt svalna och smaska sedan :)

Malina
10/6/07, 12:01 PM
#8

Tack för alla fina recept! Här ska bakas! //Malin

Harlibries
10/6/07, 12:50 PM
#9

…men nu så måste jag åka till affären å köpa mintkakor å baka!

Guuuuu va sugen på fika ja blir nu *s*

feiner
10/6/07, 2:34 PM
#10

Ja idag ska det bakas o provas.Skrattande

Upp till toppen
Annons: