OT Recept

Aftereightkaka

2007-10-06 00:06 #0 av: Malina

Hej!" Jag undrar om det finns någon här som har ett recept på aftereightkaka, den är himmelskt god!" //Malin

Anmäl
2007-10-06 00:07 #1 av: Marita-L

Åhh det låter smaskigt Räcka ut tungan

Anmäl
2007-10-06 00:29 #2 av: Millan71

Recept? Gör en vanlig sockerkaka och lägg i smält after eight i,det brukar jag gö,)

Anmäl
2007-10-06 00:46 #3 av: [Guardians]

100 g margarin
100 g mintchokladkakor, t.ex After Eight
2 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 msk kakao
1 1/2 tsk bakpulver

Glasyr:

150 g mintchokladkakor, t.ex After Eight

Tillagning
1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret i en kastrull på svag värme.

2. Drag kastrullen från värmen och bryt ner mintchokladkakorna. Låt smälta och rör om till en jämn smet.

3. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen.
Rör om noga!

4. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Häll ner blandningen i chokladsmeten. Häll upp i formen och grädda i 18 minuter i 175 grader.

5. Ta ur kakan ur ugnen och täck med mintchokladkakor. Grädda ytterligare 5 minuter för att mintkakorna ska smälta och bred sedan ut dem så att det täcker kakan.

6. Låt stelna och svalna (VÄLDIGT VIKTIGT) och ta sedan försiktigt bort formens kant. Förvara svalt!

Anmäl
2007-10-06 01:12 #4 av: Annkis54

wow..gissa om jag skrev ut det receptet

 

 

Perser o Exotic vitfläck
www.annkriellas.se

Anmäl
2007-10-06 03:22 #5 av: feiner

Gör en kladdkaka där du i slutet när det är ca 5 minuter kvar lägger på några after eight. De smälter ovanpå i ugnen och gör kladdkakan supergod.

Anmäl
2007-10-06 10:37 #6 av: Millan71

Säkert godare än mitt "recept" har nu oxå skrivit upp o ska prova,tack;)

Anmäl
2007-10-06 11:02 #7 av: Kittentotts

Kan det vara denna:

Mintchokladkaka (s.21)

100 g smör
100 g After Eight
2 ägg
2 dl socker
2 ½ dl mjöl
2 ½ msk kakao
1 ½ tsk bakpulver

Glasyr: 150 g After Eight

* Smält smöret
* Ta bort kastrullen från plattan och bryt ner chokladen, låt det smälta till en jämn smet, rör
* Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt sedan chokladblandningen
* Rör om noga
* Blanda mjöl, kakao o bakpulver, rör i ner i smeten,
* Häll smeten i formen (löstagbarkant, ca 21 cm i diameter, smörjd och bröad).
* Grädda ca 18 min, 175 grader
* Ta ut kakan, täck toppen med After Eight.
* Grädda ytterligare 5 min så att chokladen smälter, bred sedan ut dem så att de täcker hela toppen.
* Låt svalna och smaska sedan :)

Anmäl
2007-10-06 12:01 #8 av: Malina

Tack för alla fina recept! Här ska bakas! //Malin

Anmäl
2007-10-06 12:50 #9 av: Harlibries

...men nu så måste jag åka till affären å köpa mintkakor å baka!

Guuuuu va sugen på fika ja blir nu *s*

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.