OT..potatisgratäng
Hej o god fortsättning på er alla.
är det nån som har nåt toppenrecept på potatisgratäng.
Jag har ätit det på en restaurang..o det var ost i den…så när man tog en bit så trådade osten sig…
jag har testat flera gånger hemma..men får inte alls samma goda gratäng.
jag kan tänka mig att en del av hemligheter kanske ligger i ostsort
nån som har nåt förslag??
Varva potatis och osten i formen,Häll inte allt ovanpå
********************************
//Lena
SVERAK-diplomerad uppfödare
och
Lycklig självbo!
/\ /\
(>';'<)
('')('')_')~
ingen speciell sorts ost??
näää,det jag har hemma och som smälter bra!
********************************
//Lena
SVERAK-diplomerad uppfödare
och
Lycklig självbo!
/\ /\
(>';'<)
('')('')_')~
haha
ja..fast det är så jag har gjort,…o det har inte blivit bra
eller så är jag för kräsen haha
En "hemlighet"-många restaurangen använder gratängen som numera även säljs i vanliga affärer.Märket är Peka potatisgratäng.Den finns både som 2 kg och 800 gram.Bara att slänga ned i en form och in i ugnen.
Min favorit i den hyllan är Peka´s rotsaksgratäng på 800 g!Den blir alltid succé!Jag brukar dryga ut den med en påse frysta rotsaker i botten!
Piffa gärna till med riven Västerbotten innan du ställer in det i ugnen.Den ger underbar(joo,jag är partisk!)smak och fin färg.
Prova!
Heléne
mozzzaellaost En god sak också att ha i är cream bonjuour vitlöksost
Sussie
#6 Jaaaaa mycket mozzarella ost det är då du får den trådiga gratängen ;)
Kram Chatrine
#6 o #7
ett recept kanske
på hur mycket av varje
sen så skickar jag smakprover
mums…vad det rinner till nu:)
jag klyftar potatis och morötter och kokar det en stund på spisen i vispgrädde och har då i pressad vitlök peppar och mycket salt. sen i formen skiva i mozarella å om man vill klicka i lite cream bonjour vitlök mums mums. Ha alltid riktig vispgrädde annars tycker jag det smakar blää
Kjam
Sussie
mums…det blir nog detta
kaloribomb haha
Skriv receptet här då, jag vill också!!!
#11 läs inlägg 9
Låter väldigt gott så det ska nog jag testa oxå.
Ja men proportionerna då? Hur mkt vispgräde och mozarella tex?
Alltid minst 3dl grädde å en mozarella till en stor form
Ja kör alltid efter behag Är kockutbildad så jag mäter aldrig nått hahahahaha
Sussie
#14 samma här jag har alltid svårt att lämna recept för jag tar lite sånt o lite sånt osv… haha!
ja jag får väl testa då! Bäst att det blir bra för det är till nyårsmiddagen =) Något tips på smaskig effterrätt??
o jag letar här
jag har för mig att Lena (Englagirl) för inte så längesen visade oss nån form av "tårta" med maräng o grädde…jag hittar den inte här nu
men jag ska se om jag har skrivit ut den
annars så kanske Lena läser
men det beror ju oxå på vad du vill ha
marita har ett helt gäng med goda kakor…världens godaste kladdkaka bland annat
vi kör på den här tråden tycker jag…så får vi nog många olika tips.
vi har haft jättemånga fina trådar här men de verkar inte ligga i recepttråden
Ja just det, det minns jag ju också! Jag skickade ett meddelande till Lena igår kväll om min nya katt… Har inte fått något svar ännu så hon har nog inte varit inne! Men maräng och gräddtårta låter underbart! Lena, ge oss receptet igen
Kram!
Tjejer Pannacotta är ju väldigt gott å lyxigt till nyår
koka ihop
5dl vispgrädde'
0,5dl socker
urskrapad vaniljstång+ fröna
3st gelatinblad
Tänk på att blötlägga gelatinbladen i vatten innan.
Häll upp i dina festligaste vinglas, toppa med bär tex hallon/blåbär
och lite riven choklad
Enkelt
Sussie
mmmm panacotta